Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Bookfest, o ediţie reuşită


Cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest s-a încheiat, după cinci zile de promovare a culturii scrise, sub diverse forme. Salonul a reunit peste 150 de edituri, care au oferit, cu reduceri semnificative,  titluri de carte din genurile şi pe temele cele mai diverse. Pentru cititorii de carte  „tradiţionali”, editurile au oferit colecţii speciale  sau volume de mari autori naţionali şi internaţionali, iar pentru cei interesaţi de formatele electronice, au pus la dispoziţie numeroase audiobook-uri şi CD-uri.
Bookfest a fost ediţia cu cele mai multe evenimente de până acum: peste 300 de lansări, 20 de dezbateri, mese rotunde şi ateliere, patru concerte, zeci de concursuri interactive, numeroase sesiuni de autografe.  Printre oamenii de cultură prezenţi la Bookfest s-au numărat Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Constantin Bălăceanu-Stolnici, Eugen Simion, Paul Cernat, Nicolae Manolescu, Aurora Liiceanu, Neagu Djuvara sau Ion Caramitru. Miniştri, parlamentari sau personalităţi ale vieţii social-economice şi financiare au trecut pragul Salonului, participând la diverse lansări sau dezbateri: Adrian Cioroianu, Ion Iliescu, Dinu Patriciu, Kelemen Hunor, Radu Berceanu, Mugur Isărescu, Cristian Ţopescu  sau Varujan Vosganian. Vizitatorii Salonului de Carte au avut ocazia de a descoperi şi latura de scriitori a unor personalităţi din sfera mass-media: Ion Cristoiu, Grigore Cartianu, Cristian Tabără, Robert Turcescu, Marius Tucă, Alice Năstase, Dan Negru, Oreste Teodorescu. Printre artiştii care au performat pe scena Pavilionului 13 al Romexpo s-au numărat chitaristul José Luis Montón şi percuţionistul Odei Lisazo din Spania, Ada Milea, Ioan Gyuri Pascu sau Maria Răducanu. Actorul Marian Râlea i-a încântat pe copii cu povestiri traduse din spaniolă în care i-a inclus interactiv ca personaje. Pe de altă parte, copiii de toate vârstele s-au bucurat de prezenţa Margaretei Pâslaru, a Melaniei Medeleanu, a lui Iurie Darie şi a Ancăi Pandrea, care s-au aflat în mijlocul lor cu poveşti, cântece şi desene la Clubul Şoriceilor de Bibliotecă.
Iniţiativa Asociaţiei Editorilor din România (AER) de internaţionalizare a Salonului de Carte Bookfest, prin invitarea la această ediţie a Spaniei, s-a dovedit de bun augur. Vizitatorii au avut şansa de a descoperi în programul „Spania, ţară invitată” cultura scrisă a acestei ţări, cunoscând direct şase romancieri, doi dramaturgi şi doi traducători şi promotori spanioli care şi-au expus opiniile şi experienţele literare în cadrul meselor rotunde organizate în Pavilionul 13. Temele dezbătute de Rosa Montero, Carme Riera, Lorenzo Silva, Ray Loriga, Angélica Lidell, José Ramón Fernández, Paula Izquierdo, Milagros Frías, Joaquín Garrigos şi Cătălina Iliescu Gheorghiu, împreună cu omologii lor români au fost: Teritoriul ficţiunii dincolo de genuri, Viitorul cărţii electronice, Experienţa narativă în viziunea scriitoarelor spaniole şi române, Promovarea şi sprijinirea traducerilor literare în străinătate, Avangardă şi tradiţie în dramaturgia contemporană, Jurnalismul cultural şi literatura, Film şi literatură. De la roman la scenariu de film şi Pentru cine scriem? Cine ne citeşte? Expoziţia de fotografie „De(scriind) priviri în viziunea lui Alfonso” a completat vizual pleiada de personalităţi culturale din cadrul generaţiilor literare spaniole de la 1898 şi 1927. Reprezentanţii Ministerul Culturii din Spania, ai Federaţiei Editorilor din Spania, ai Ambasadei Spaniei şi Institutului Cervantes de la Bucureşti, cât şi cei ai editurilor spaniole prezente la Bookfest şi-au exprimat aprecierea faţă de iniţiativa AER de internaţionalizare a Salonului şi de invitarea Spaniei la această ediţie. Modul de organizare şi cadrul deosebit în care s-au desfăşurat evenimentele dedicate Spaniei i-au surprins în mod plăcut atât pe reprezentanţii culturii spaniole, cât şi pe vizitatorii români ai Salonului.
Mai mult, Bookfest a reunit în Pavilioanele 16 şi 14, în cadrul programelor „Atelierele Bookfest“ sau „Cu cărţile pe masă“, respectiv Cafenelele literare „România literară” şi “Lavazza”, specialişti din toate zonele culturii scrise româneşti: autori, editori, traducători, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenţi literari, critici, animatori şi jurnalişti în domeniul cultural, precum şi alţi actori cu aport important în universul cărţii şi al lecturii.
Vizitatorii au putut semna Apelul pentru supravieţuirea cărţii şi lecturii şi au donat cărţi pentru copiii din centrele de plasament ale judeţului Ilfov.
Ultima zi a Salonului a marcat şi anunţarea câştigătorului bursei la cursul de Management de Proiect, oferită de CODECS. În urma unui concurs de eseuri cu tema „Rolul cărţilor în dezvoltarea profesională”, juriul format din Gheorghe Ştefănescu, Director Program Management de Proiect CODECS, Cristina Poterăşoiu, Director Executiv al AER şi Horia Barna, director proiect Bookfest a ales-o câştigătoare pe Mirela Andreescu.
Cu referire la carte, în general, şi la Bookfest  Oana Marinescu, director general pentru Diplomaţie Publica, Ministerul Afacerilor Externe, spunea: “În fiecare carte se ascund mai multe lumi. Depinde de fiecare dintre noi la care dintre ele ne oprim şi pe care o explorăm. Principalul este să nu ne oprim niciodată din explorare, din cercetare, din reflecţie şi din aventură. Bookfest este, în esenţa sa, o invitaţie să călătorim în paginile a mii de cărţi, să ne oprim din tumultul vieţii cotidiene pentru a citi. Dar ediţia din acest an a fost ceva mai mult: graniţele au  fost împinse mult mai departe prin creşterea numărului de edituri participante şi prin deschiderea spre mediul internaţional. Spania, ca ţară invitată, a adus în mod cert “un sabor especial”, dar dincolo de această savoare a adus noua perspectivă internaţională pentru Bookfest. Participarea şi a altor state cu standuri proprii nu poate decât să ne întărească încrederea că Bookfest se va afirma în circuitul internaţional al cărţii. Ministerul Afacerilor Externe a dat patronajul şi sprijinul său instituţional pentru organizarea cu succes a acestui eveniment. Suntem mândri că am făcut acest lucru şi sperăm ca Bookfest să devină unul din evenimentele de referinţă şi pentru editurile străine, nu doar pentru cele din România.”
Salonul de Carte Bookfest  a fost organizat de Asociaţia Editorilor din Romania (AER), sub egida Federaţiei Editorilor din România şi patronajul ministerelor culturii român şi spaniol, al Federaţiei Editorilor din Spania şi Institutului Cervantes de la Bucureşti, al MAE român şi Primăriei Municipiului Bucureşti, cu concursul ARCUB. Co-producător al Bookfest  a fost TVR Cultural, iar principalii partenerii media au fost România Liberă, Europa FM, Jurnalul Naţional. Colaboratorii media sunt Zoom TV, Agenţia de Carte şi ziarul Azi. Printre sponsori s-au numărat Cartea Dragostei Avon, Lavazza, Florăria Olandeză, Cumpăna, Syscom 18, INES IPTV şi RPG Security. Banca Românească a fost partener.
Evenimentul s-a bucurat de susţinerea: Observatorul Cultural, Revista 22, România Literară, The Diplomat, Psychologies, Elle, Femeia de azi, Cariere, Zile si Nopti, 7 Seri, Ziarul Naţional, Ring şi a website-urilor: Bucureştii Vechi si Noi, 121.ro, Stil Feminin, Amelie, Avantaje, Clopotel.ro, Referat.ro, Copilul.ro.





Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici