Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Românii sunt optimişti cu privire la creşterea economică a ţării în perioada următoare


Imagini pentru poze providentImagine în linie

58% dintre clientii institutiilor financiare nebancare din Romania considera ca economia Romaniei se va îmbunatati in urmatoarele 12 luni, in timp ce 19% dintre ei apreciaza ca situatia economica va ramane stabila in 2015, potrivit unui studiu desfasurat de compania britanica de cercetare GfK la initiativa International Personal Finance (IPF), grupul din care face parte Provident Financial Romania.
Cercetarea a fost realizata in perioada martie-aprilie 2015 pe un esantion total de 8.040 de clienti din toate tarile unde este prezent grupul IPF, dintre care 1.034 din Romania. Prin comparație, în restul țărilor europene unde este prezent IPF, doar 23% dintre respondenți se așteaptă, în medie, la o evoluție pozitivă a economiei țării lor. 
4 din 10 respondenți, mulțumiți de nivelul de trai
44% dintre participanții români la sondaj au spus că sunt mulțumiți de nivelul actual de trai. În plus, 70% dintre ei sunt încrezători că situația financiară personală se va îmbunătăți în următoarele 12 luni, principalele motive fiind schimbarea circumstanțelor familiale (33%), schimbarea locului de muncă (16%) sau creșterea veniturilor salariale la actualul loc de muncă (10%). 1 din 5 participanți la studiu se așteaptă la o situație financiară stabilă comparativ cu 2014.
În ceea ce privește preocupările în perioada imediat următoare, costul de trai reprezintă principala grijă pentru 47% dintre respondenții din România. 18% sunt preocupați cu privire la pierderea locului de muncă, iar 9% se arată îngrijorați de presiunea cheltuielilor medicale asupra bugetului familial. Lipsa veniturilor disponibile este o preocupare pentru doar 8% dintre clienți, alături de cheltuielile cu educația.
“Percepția clienților noștri asupra perspectivelor economice și a situației financiare personale s-au îmbunătățit semnificativ în ultimul an. Cercetarea confirmă preocuparea lor pentru asigurarea unui buget personal echilibrat, prin luarea unor decizii financiare responsabile, putând astfel gestiona cu mai multă ușurință cheltuielile zilnice. Vom continua să răspundem așteptărilor și aspirațiilor clienților noștri cu împrumuturi simple, cu costuri fixe și transparente, acordate într-un mod responsabil, care să-i ajute să transforme oportunități în povești frumoase”, a declarat Neil Dalgliesh, directorul de operațiuni al Provident Financial România.
91% dintre clienți împrumută sume potrivite situației lor financiare
"Aproape 40% dintre respondenții români consideră facil să acceseze un împrumut atunci când este important pentru ei. Mai mult, 93% spun că se gândesc foarte atent înainte de a lua un credit, iar 91% împrumută doar sume de bani potrivite situației lor financiare, pe care le pot rambursa fără a pune presiune pe buget. 43% dintre participanții la studiu declară că susțin cheltuielile zilnice cu mai multă ușurință decât în 2014 și 28% spun că sunt mai prudenți. 
Cei mai mulți dintre ei iau împrumuturi pentru cheltuieli neașteptate, pentru îmbunătățiri în locuință, cheltuieli medicale sau pentru educația copiilor. Principalele aspecte pe care clienții le iau în calcul atunci când vor să ia un împrumut sunt capacitatea de a plăti confortabil ratele lunare (66%), suma totală pe care trebuie să o ramburseze (42%) și perioada împrumutului (41%).
3 din 10 respondenți au spus că reușesc să facă economii cu regularitate și, dintre aceștia, peste 55% pun bani deoparte pentru pensii private, cu scopul de a-și asigura un trai liniștit (30%) și a reduce impactul scăderii veniturilor lunare asupra nivelului de trai după pensionare (23%)". a declarat la conferinta de presa, Vlad Şandru, Manager de Comunicare Provident.
"In restul ţărilor unde s-a efectuat cercetarea, doar  23% dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere a nivelului de trai în ţările lor. Studiul a avut ca scop identificarea percepţiei consumatorilor privitor la contextul socio-economic şi la modalităţile de creditare şi economisire ale acestora. Alte ţări unde a fost efectuată cercetarea sunt :  Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, dar şi Mexic, în rândul clienţilor grupului britanic IP" a mai spus Vlad Şandru.
Cercetarea GfK face parte dintr-o inițiativă desfășurată în rândul clienților grupului britanic IPF în toate cele opt țări în care acesta este prezent: România, Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria și Mexic. Rolul studiului este de a identifica modalitatea în care consumatorii percep climatul socio-economic, care este comportamentul lor de economisire și creditare și care sunt cele mai importante preocupări ale acestora.
Provident Financial România 
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est - Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra. 
În cei nouă ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 257 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 45 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 700.000 de euro. Provident are peste 850 de angajați în România și colaborează cu peste 3.700 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară.
În cei nouă ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 257 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 45 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 700.000 de euro. Provident are peste 850 de angajați în România și colaborează cu peste 3.700 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară (https://www.provident.ro/).
 
reporter - nicolina garici
 


 







Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici