Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Biosimilarele faciliteaza tratarea mai multor pacienti cu acelasi buget de sanatate


 
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România(APMGR)saluta decizia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a Ministerului Sănătăţii (MS) de a asigura accesul crescut al pacienţilor la medicamentele biologice,prin facilitarea accesului la medicamente biosimilare. 
Aceasta masura va genera economii de cost in valoare totala de 27,9 milioane de eu3-2026,  Economiile de cost generate de medicamentele biosimilare pe perioada 2023- 2027, pentru moleculele care isi pierd exclusivitatea  este de 105 milioane euro,60% din aceasta suma fiind reprezentata  de aria terapeutica oncologie..
Medicamentele biosimilare au o mare importanta strategica pentru guverne si implicit pentru Romania pentru ca favorizeaza un acces mai mare al pacientilor la  medicamente, generand economii de cost  cu care CNAS va putea compensa mai multe medicamente noi.Imbatranirea populatiei cresterea incidentei bolilor cronice, costul ridicat al noilor medicamente pun presiune pe bugetele de sanatate din intreaga Europa.
Masura propusa in Contractul Cadru  art.159 alin.1 constientizeaza ca, Romania trebuie sa profite de aceasta oportunitate pe care o ofera medicamentele biosimilare.
"Utilizarea medicamentelor biosimilare este esentiala pentru ca imbunatateste accesul la medicamente si produce economii,  Produsele biosimilare nu sunt altceva decat produse generice in domeniul produselor biologice care prezinta siguranta si eficacitate, iar studiile care au stat la baza autorizarii lor au demonstrat acest lucru. Utilizarea acestor produse in Romania, la fel ca si in alte tari din Uniunea Europeana, este esentiala pentru ca imbunatateste pe de o parte accesul la medicamente in cazul nostru biosimilare, iar pe de alta parte produce economii de bani care pot fi utilizati pentru extinderea programelor existente si pentru accesul mai multor pacienti la programele desfasurate de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, a spus intr-o inregistrare pentru evenimentul amintit ministrul Sanatatii Alexandru Rafila
"Au aparut progrese enorme in biotehnologie, o intelegere mai buna a mecanismelor fiziopatologice, progrese care au permis in primul rand dezvoltarea unor instrumente de diagnostic foarte rafinat si in domeniul hematologiei  Astazi avem aceleasi molecule novatoare ca cei din Vestul Europei. Nu avem mari diferente. Folosim aceleasi molecule, aceleasi scheme terapeutice precum colegii nostri din Franta, Germania, Spania.Folosim biosimilare fara nicio problema. Este ieftin si ne permitem.  Suntem cu totul de acord cu aceasta decizie de a introduce biosimilarele si medicamentele generice" a declarat Presedintele Societatii Romane de Hematologie, Daniel Coriu   
"Biosimilarele reprezinta varianta mai ieftina a medicamentelor biologice dar, cu aceeasi eficacitate, siguranta si beneficii pentru pacient. Noul contract - cadru nu prevede sanctiuni pentru medici care, in urma examenelor clinice sau paraclinice efectuate pacientului vor decide sa continue schema initiala de tratament. Am introdus recomandarea ca in primul an pricesul de  prescriere sa fie de 50% cu monitorizarea, informarea medicilor asupra procentelor de prescriere a acestor biosimilare..Aceasta masura credem ca ne va ajuta sa inlesnim accesul cat mai multor pacienti la tratamentele specifice acestor maladii scumpe, grave,costisitoare si sa asiguram continuitatea tratamentului pentru aceste afectiuni".a  precizat Adela Cojan, presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Prezent la eveniment conf. dr.Ioan Ancuta, presedintele Comisiei de Experti pe Reumatologie din CNAS subliniaza eficacitatea biosimilarelor afirmand totodata ca nu a observat reactii adverse la pacientii care au fost tratati cu  aceste medicamente
"As vrea sa elimin acele legende care spun ca pacientul nu vrea sa fie tratat cu medicamente generice sau biosimilare puncteaza  Cezar Irimia,presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania.
Asa dar,este important ca Romania sa profite de aceasta oportunitate pe care medicamentele  biosimilare o ofera, .
 
Nicolina Garici













Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici