Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


LEGEA TURISMULUI, ÎN FORMA PREZENTATĂ DE GUVERN, NU VA PUTEA REZOLVA PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTĂ TURISMUL ROMÂNESC


Imagini pentru sigla coalitia pentru dezvoltarea romaniei
În opinia Grupului de Lucru pe Turism al Coaliției pentru Dezvoltarea României, textul prezentat nu va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă, de ani de zile, industria turismului din România și, prin urmare, nu va ajuta la atingerea potențialului turistic de care România dispune susţine Grupul de Lucru pe Turism al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR)                                   In repetate rânduri industria turismului din România a solicitat o lege care să:Rezolve problema promovării potențialului turistic românesc pe plan intern și internațional sa ajute la rezolvarea celei mai mari provocări a industriei, care este lipsa forței de muncă sa  diminueze semnificant birocrația din domeniu.
În ceea ce privește PROMOVAREA, solicitarea a fost, și este în continuare, reglementarea corectă a ceea ce numim ORGANIZAȚIA DE MANAGEMENT A DESTINAȚIEI (la nivel local, regional și național), reglementare discutată acum peste 10 ani cu Organizația Mondială a Turismului, prevăzută În Master-Planul de turism de la acel moment, și chiar și în planul de guvernare actual.             
"Modul în care se abordează această temă în actualul text de lege nu este unul care să corespundă aşteptărilor şi standardelor internaţionale actuale şi mai mult, va contribui la crearea de probleme, conform membrilor Coaliţiei. „Faptul că promovarea României printr-o entitate de tip „parteneriat public-privat“, aşa cum se regăseşte în alte state europene, nici măcar nu este menţionat în actul legislativ reprezintă o mare dezamăgire pentru industria turistică românească”, a declarat la conferinta de presa, Dr.Dragos Anastasiu, presedintele AHK                                                              
Legat de forța de muncă, așteptările industriei au fost și sunt să regăsească într-un act legislativ actual o viziune și o strategie pe termen scurt, mediu și lung. Ne referim aici atât la lipsa unui număr suficient de mare de personal în acest moment, cât și la calitatea acestuia. Educația în domeniu a avut enorm de mult de suferit în ultimii 20 de ani, inclusiv prin desființarea învățământului liceal tehnologic și lipsa învățământului dual în domeniu. În ultima perioadă s-au făcut multe eforturi din partea mediului de afaceri pe această zonă, dar fără un sprijin real și constant din partea statului rezultatele sunt și vor fi modeste.
"În pofida multor întâlniri și dezbateri între mediul privat și autoritățile statului, textul actual al Legii Turismului nu corespunde solicitărilor industriei și nu va ajuta la ieșirea din conul de umbră în care această industrie, care ar putea contribui cu cel puțin 10% din produsul intern brut al României, se află de foarte mult timp ' au precizat reprezentantii coalitiei
Coaliția pentru Dezvoltarea României solicită decidenților aplicarea măsurilor propuse încă de acum mulți ani într-o lege modernă și care să fie implementată doar după elaborarea unui studiu de impact și a strategiei de turism (inclusiv în ceea ce privește promovarea) a României.
“Coaliția pentru Dezvoltarea României” constituie, de la  înființarea sa în 2013, o platformă extinsă care aliniază pozițiile organizațiilor de business din România în favoarea membrilor lor pentru a le pune la dispoziție o bază coerentă de consultații cu autoritățile cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri din România. CDR este o inițiativă privată, non-politică, ce reunește marile asociații de afaceri din România.
CDR este construită ca o platformă de colaborare prin statutul de membru al organizațiilor, respectând principiile etice de a face business și nu este o entitate juridică conform legislației românești.
Coordonarea Coaliţiei este asigurată de un Consiliu Director format din Președinții și Vicepreședinții Asociației Oamenilor de afaceri din România (AOAR), Camerei de Comerț Americane în România (AmCham), Camerei de Comerț Franceze în România (CCIFER), Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL).
AHK Romania este reprezentată din 2017 în Consiliul Director de președintele boardului, Dr. Dragoș Anastasiu și de Directorul General și membru de board, domnul Sebastian Metz.
Coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României în primele șase luni ale anului 2018 a fost deținută de AHK România, prin președintele său, Dr. Dragoș Anastasiu
Despre Coaliția pentru Dezvoltarea României
Coaliția este o inițiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește 45 de organizații și membri asociați. Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coaliția pentru Dezvoltarea României
reprezintă peste 54 000 de companii care generează în jur de 1,2 milioane de locuri de muncă și peste 50% din PIB.
Scopul Coaliției  este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

nicolina garici

 






Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici