Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Încă un pas spre o prezență mai activă a companiilor românești și germane în Republica Moldova


Comunicat de presă
București 29.06.2023


Incă un pas spre o prezență mai activă a companiilor românești și germane în Republica Moldova

În efortul comun de a consolida relațiile economice dintre România, Germania și Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în cooperare cu Comitetul German pentru Europa de Est (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) și Invest Moldova, a organizat o delegație de afaceri la Chișinău în perioada 26-28 iunie 2023. Vizita în Republica Moldova a avut ca scop principal întărirea cooperării economice dintre cele trei state, prin facilitarea contactelor și a parteneriatelor cu actori economici din această țară. Ca amplasament investițional, Republica Moldova are avantajul așezării sale geografice, al acordurilor de liber schimb încheiate și al unei zone libere economice.
Din delegație au făcut parte reprezentanți ai AHK România, ai Comitetului German pentru Europa de Est, ai Agenției de Dezvoltare Economică a Republicii Federale Germania – Germany Trade & Invest și nouă companii germane și românești din domenii precum siguranță rutieră, energie, distribuție de gaze, consultanță de afaceri, producția de mobilier, IT, consultanță imobiliară.
Membrii delegației au avut întâlniri cu Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Victor Parlicov, Ministrul Energiei. Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, a moderat o masă rotundă, la care au participat secretari de stat din guvernul moldovean, directori ai agențiilor guvernamentale, de investiții, ai ambasadei Germaniei din Republica Moldova, ai companiilor și asociațiilor germane de cooperare pe diverse domenii. „Dorim să intensificăm relațiile dintre România, Germania și Republica Moldova. Sunt optimist că stabilitatea politică se va menține și relațiile economice dintre cele trei țări vor deveni și mai strânse, în spiritul laitmotivului care ne ghidează în acest an: Strengthening Partnerships. Turn challenges into opportunities”, a spus Metz.
Vladimir Bolea, viceprim-ministru și ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat în deschiderea lucrărilor: „Statutul de țară candidată la aderarea la UE, care ne va oferi în următorii ani o legislație armonizată și o piață favorabilă pentru producția și procesarea produselor agricole, sunt aspecte care creează oportunități de afaceri profitabile în țară și dau încredere investitorilor că intră pe o piață sigură".
La întâlnirea cu premierul Republicii Moldova s-a discutat despre oportunitățile de investiții și de afaceri pentru a dezvolta economia și a crea mai multe locuri de muncă, fiind subliniată și necesitatea intensificării colaborării dintre Republica Moldova și Germania pe segmente de interes comun. „Guvernul Republicii Moldova creează condiții atractive investitorilor, cu accent pe debirocratizarea și digitalizarea proceselor, oferirea facilităților fiscale, creșterea productivității întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea infrastructurii și logisticii”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean. 
Programul delegației a mai cuprins vizite la Universitatea Tehnică a Moldovei și la patru companii germane ce desfășoară activități în această țară. Au fost de asemenea și multiple ocazii de interacțiuni personale și B2B cu parteneri locali.
Vizita la Chișinău reprezintă un preambul al Conferinței de afaceri româno-germane, pe care AHK România o va organiza în zilele de 28-29 septembrie la Berlin, în cooperare cu Comitetul German pentru Europa de Est, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Germane (DIHK), al Biroului Federal pentru Relații Externe și al Ministerului Federal pentru Economie și Protecție Climatică. La conferința din toamnă sunt invitați reprezentanți la nivel înalt din guvernele celor trei țări, Germania, România și Republica Moldova, alături de oameni de afaceri. Scopul evenimentului este întărirea legăturilor economice dintre cele trei state, în actualul context geopolitic dificil.
AHK România deține un mandat oficial pentru intensificarea relațiilor de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania, contribuind astfel la dezvoltarea economică a Republicii Moldova. În acest context a înființat la 1 ianuarie 2020 un Centru de competență pentru Republica Moldova, la sediul său din București.
Despre AHK România
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 580 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
Laitmotivul anului 2023 pentru AHK România: Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities
Parteneriatele puternice reprezintă fundamentul pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Gândirea și acțiunile îndreptate către formarea de parteneriate între companii, mediul politic, societate și educație sunt mai importante ca niciodată. În acest context, am ales pentru acest an ca laitmotiv „Strengthening Partnerships”. În cadrul parteneriatelor, însoțim transformarea în modele de afaceri durabile și sprijinim în mod activ investițiile în educație, sănătate, știință și noi tehnologii. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, trebuie să colaborăm mai strâns ca niciodată și să gândim în aceeași direcție. În cadrul unor Strengthened Partnerships transformăm Challenges into Opportunities!
Contact pentru presă:  Sorina Buzatu
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 22
E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro
Homepage | Facebook | LinkedIn | YouTube


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici